MENU
Global Supporters logo
MENU
Global Supporters logo
Faktaboks
• Vi har hjulpet 1933 mennesker
• Vi har deltaget i 57 projekter
• Hver måned deltager vi i et nyt projekt, månedens projekt
• Vi hjælper primært i Afrika, Asien og Sydamerika - men også andre steder
• Formålet er at bekæmpe sult, skabe jobs og styrke lighed
• En 100-kroneseddel har typisk en støtteværdi på 500 kroner
Hvorfor støtte andre?
Hvad skal en milliardær give – og hvad skal du give? Udtrykte filosof Peter Singer engang. Men hvad hvis du aldrig har prøvet at støtte andre og heller ikke føler dig overbevist om at det vil gøre en forskel. Så skal du læse med her.
Læs artiklen
Støtte til motiverede mennesker
Mennesker, der ikke kan rejse penge til at starte eller udvide en indtægtsgivende virksomhed i deres hjemland, kan via en af vores samarbejdspartnere modtage penge af Global Supporters.
Det overordnede formål
De tre overordnede formål er at bekæmpe sult, skabe jobs og styrke lighed. Projekterne – typisk landbrug, små boder og butikker samt skoler – startes eller drives af mindrebemidlede mennesker, som er højt motiverede til at forbedre deres egne, familiens og endog lokalområdets levevilkår. Ligesom mange andre kan disse mennesker ikke stille sikkerhed for et almindeligt banklån. Den støtte vi yder er således en god hjælp på den lange bane.
Vi gør det for andre, men vi gør det også for dig
Vi gør det nemt for dig at sende 2-300 kroner ubeskåret fra Danmark til Afrika, Asien eller Sydamerika igennem vores månedlige projekt. Når det går godt og tingene lykkes for projekterne, betales de modtagne penge tilbage til Global Supporters (uden renter og uden gebyrer naturligvis - kun hvad modtagerne modtog) for derefter at blive tildelt et nyt projekt.

Tag for eksempel Nellie i Zimbabwe, der har startet en juniorskole. Nancy i Malawi, der, som en del af iværksætterne Febco installerer solenergi. Toeur i Cambodja, der dyrker ris og bønner på sit eget lille landbrug. Alle har vi støttet og alle har de klaret sig så godt, at de har tilbagebetalt pengene til brug i nye projekter, hvorved pengenes støtteværdi stiger, de officielle tal siger op til 5 gange beløbets oprindelige værdi.
100% til modtageren i et sikkert etisk system
Global Supporters er underskriver af FN’s Global Compact initiativ og rapporterer hvert andet år om alle vores fremskridt. Selve pengeoverførslerne til projekterne administreres af vores samarbejdspartnere, både ved kontrolbesøg i landene og ved at dække de forskellige transaktionsudgifter. Der findes ingen krav om tilbagebetaling. Pengene kan mindskes ved høj lokal inflation eller hvis pengene går tabt i den virksomhed, de bliver investeret i, men som hovedregel ser vi projekterne lykkes. Den rette modtager får altid 100% af beløbet udbetalt i lokal valuta.